COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

5 anledningar att äta jordärtskocka

Publicerad
20 mar 2017

Jordärtskockan kan minst sagt se lite udda ut med sitt knöliga utseende. Men det är en riktig delikatess – mästerkocken Tina Nordström har själv kallat den för ”Sveriges guld”. Och den är faktiskt släkt med solrosen… Här är 5 anledningar att äta jordärtskocka:

1. Den har en len, söt, nötig och karaktärsfull smak.

2. Den innehåller rikligt med mineraler och vitaminer, bland annat har den hög halt av vitamin C och K samt kostfibret inulin som är bra för de nyttiga bakterierna i tarmen.

3. I februari är den i säsong här i Sverige, vilket gör den till ett bra val både gällande smak och ur miljösynpunkt.

4. Den är ett utmärkt alternativ till potatis. Använd den i gratänger, att göra mos och puré av eller varför inte bara kokt med en klick smör.

5. Fler goda tips: Gör en krämig soppa och servera en varm toast till, eller bryn jordärtskockan i ugnen med parmesan, ströbröd och olivolja. Eller gör jordärtskockhummus!