COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Dadlar – vinterns hälsogodis

Publicerad
26 maj 2017

Dadeln är raw food-älskarens bästa vän. Just nu är det säsong för den lilla energirika frukten. Vi lär dig mer!

* Dadeln växer i klungor i dadelpalmen, som kan bli upp emot 20 meter hög. Dadeln är en stenfrukt som är gulbrun som mogen och mellan 2–7 cm lång.

* Färsk är dadeln mindre söt än den torkade varianten.

* Dadlar är rika på kalium, kalcium, fosfor och järn.

* Dadlar är kolesterolfria och innehåller lite fett, däremot är de fulla av energi och lätta för magen att smälta. De är fiberrika och har en milt laxerande effekt. Med andra ord något att testa mot förstoppning!

* Förvara dina färska dadlar kallt, inte för torrt, gärna i kylskåp där de håller cirka en vecka. Du kan med fördel frysa dina dadlar.

* Ät dina dadlar naturella, tillsammans med ost och chark eller som substitut för vitt socker i t ex chokladbollar och andra bakverk.

Moa Suominen