COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Därför är kråkbär vårt nya superbär

Publicerad
20 mar 2017

Rikt på såväl C-vitamin som antioxidanter. Lätt att förväxla med blåbäret, men smakmässigt är kråkbäret något helt annat. Här är 5 fakta om bäret på allas läppar.

* Kråkbäret  är mörkblått i färgen och växer på barrlikt ris. Bäret känns igen på den tunna vita linjen som löper längs med de små barrliknande bladen.

* Bäret har en söt, men lite sträv och fadd smak. I sin form är bäret mindre och har större och hårdare kärnor än blåbär. Kråkbär sägs bli aptitligare när de kokas eller utsätts för frost och kyla.

* Kråkbäret är rikt på antocyaniner, polyfenoler , C-vitamin och antioxidanter.

* Förr i tiden användes bäret och dess barr till att koka te och behandla bl a njursten. Bäret är tack vare sitt höga fiberinnehåll även lätt laxerande.

* Kråkbär passar bra i sylt och saft och går också att torka och mala till pulver – perfekt superfood!

Moa Suominen