COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Goda semmelchurros

Publicerad
26 maj 2017

De spanska bakverken churros serveras ofta med chokladkräm, men vi har tagit av hatten och fyllt dem med mandelmassa och vispgrädde – en spännande variant av den klassiska semlan!

De smarriga churrosen är Spaniens svar på en munk. De görs på friterad deg, antingen av potatis eller av vetemjöl som i receptet nedan. De är vanligtvis avlånga, stjärnformade och doppade i strösocker. Receptet nedan tar verkligen de goda churrosen till helt nya nivåer!

Smaklig semmelchurros!

Semmelchurros

14–16 st  30 min + 1,5 tim i kyl
2,5 dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
tsk stött kardemumma
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
olja till fritering

FYLLNING:
200 g mandelmassa
3–4 msk mjölk
2,5 dl vispgrädde
florsocker till dekoration

1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.

2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.

3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.

4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper. 

5. FYLLNING: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Vispa grädden och fyll den i en spritspåse. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och spritsa grädden ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.

Tips: För fler smaskiga recept från Hemlagat vår 2017, se listan nedan!