COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Livsmedel och ingredienser med fisk och skaldjur

Publicerad
2 jun 2013

Alternativa livsmedel för fisk- och skaldjursallergiker »

Uppdaterad våren 2012

 Asiatiska, såser och marinader

 Leverpastej (om innehåller ansjovis)

 Blötdjur, t ex musslor, ostron, bläckfisk

 Nasi Goreng

 Bröd som innehåller fiskolja

 Oliver med anjovisfyllning

 Buljonger och fonder (kan vara smaksatta med fisk- och skaldjur)

 Oystersås/ostronsås

 Caesardressing

 Paella

 Crabfish/surimi

 Salsa Verde

 Fisk

 Skaldjur, t ex räkor, krabba, hummer, kräftor

 Fiskolja

 Slottsstek (marinaden kan innehålla anjovis)

 Fiskrom

 Smältostar (kan vara smaksatta med skaldjur eller fisk)

 Ishavsrom

 Worchestershire sås (kan innehålla sardeller eller ansjovis)

 Janssons Frestelse

 

 Kaviar

 

 

Väldigt känsliga personer kan reagera på fiskångan när fisk eller skaldjur tillagas!

Man kan vara allergisk mot vissa arter av fiskar, skaldjur och blötdjur, men tåla andra. Det är mycket individuellt.

Alternativa livsmedel för fisk- och skaldjursallergiker:

  • Leverpastej fri från fisk
  • Vegetabilisk tångcaviar
  • Kött, vegetabilier och mejeriprodukter i ren form.