COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Mors dag tårtan - fluffig fryst cheescake

8 bitar 20 min + tid att frysa.

En riktigt härlig tårta som går att förbereda i god tid eftersom den ska frysas. Jordgubbar, rabarber och blomblad ger extra sommarkänsla.

1. Skär rabarbern i små bitar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull med citronsaft och 1/2 dl socker. Koka under lock i 5 minuter. Sila av spadet, spara det och använd till exempel till rabarberdrinken på sid 13. Låt rabarberkompotten svalna.
2. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa vitorna hårt. Vispa äggulorna med resten av sockret,så att det blir pösigt. Blanda ner färskosten och rör i rabarberkompotten.
3. Vispa grädden lätt och blanda med smeten. Vänd ner äggvitan med luftiga tag.
4. Smula kexen i matberedare eller med mixerstav. Lägg smulorna i botten av en springform,ca 24 cm i diameter. Häll på smeten och frys in, gärna över natten eller längre.
5. Ta ut glasstårtan 20 minuter före servering. Stjälp upp på ett fat.
6. Strimla rabarbern tunt och vänd i sockret. Garnera tårtan med jordgubbar, rabarber och blomblad.

 

Recept: Sanna Fyring Liedgren Foto: Charlie Drevstam
Publicerat: Salt & Peppar nr2 - 2012

Allergiinformation

Detta recept innehåller: Mjölkprotein, Laktos, Gluten, Ägg