COOKIES

På hemköp.se använder vi cookies för att individanpassa webbplatsen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Jag förstår
Hemköp

Saffransfalafel

Ca. 25 stycken
Tillagningstid: ca 30 minuter

1. Kör mandeln i en matberedare så att den grovhackas.

2. Finhacka gullöken och vitlöken och lägg i matberedaren.

3. Tillsätt kikärtor, citronzest, saffran, olivolja, vetemjöl, en kruka koriander och salt. Kör i matberedaren tills smeten gått ihop. Tillsätt mer olja ifall smeten känns torr. Låt sedan stå i kylskåpet en timme.

4. Forma små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Vänd bollarna försiktigt efter halva tiden. Rör ihop ingredienserna till dressingen och servera falafeln ljummen. Strö över lite granatäppelkärnor som dekoration.