Ägg! Klimatsmart protein som kan bli nästan vad som helst.

Frukost, lunch och middag! Välj ett klimatsmart protein.

Animaliska proteiner har högre klimatpåverkan än vegetariska alternativ, men ägget ses ändå som klimatsmart. I hönsgården går det åt förhållandevis lite foder och andra resurser för att få fram ett kilo ägg, vilket gör att utsläppet av växthusgaser kan hållas nere. Alltså ett klimatsmart animaliskt protein!

Ta del av vårt stora äggsortiment i butik och på hemköp.se

Handla här

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete? Klicka här

Innehållet är framtaget tillsammans med och kvalitetssäkrat av forskningsinstitutet RISE. RISE har mer än 25 års erfarenhet av matens klimat- och miljöpåverkan längs med livsmedelskedjan. RISE har utvecklat en klimatdatabas med klimatavtryck för livsmedel, med syftet att öka kunskapen om matens påverkan och minska klimatavtrycket från livsmedelskonsumtionen.