Ägg, världens mest mångsidiga råvara
Ägghalvor i all ära. Men du kan göra så otroligt mycket mer med ägg! Råvaran är mättande, god och prisvärd. Genom att kombinera den med bröd, kött eller grönsaker har du en fantastisk rätt.
Ägghalvor i all ära. Men du kan göra så otroligt mycket mer med ägg! Råvaran är mättande, god och prisvärd. Genom att kombinera den med bröd, kött eller grönsaker har du en fantastisk rätt.
I fjol blev rödbetspicklade ägg en grej, och det är inte så konstigt. Förutom att äggen får en underbar vacker färg så är det fantatiskt gott! Att göra äggen "deviled" syftar på att ge äggen lite hetta, oftast från chili eller srirachasås.
Prova att laga skotska ägg, den brittiska klassikern från 1700-talet. Skottska ägg är ett kokt ägg som är inbakat i köttfärs och frasig panering. Underbart gott och mättande. Som toppen över i:et så har det här receptet panko istället för traditionellt ströbröd.
Använd dig av äggens fluffiga egenskaper till att skapa en underbar rätt. Genom att vispa upp ägget får du en vacker sol som tränger genom molnen - lika god som den ser ut. Toppa med bacon och gräslök så är du hemma.
Den ultimata äggrätten som kan ätas till såväl frukost, brunch som till förrätt. Vårt recept kombinerar det pocherade ägget med löjromshollandaise på brioche. Underbart gott!
Den engelska rätten Egg in a basket eller ägg i hål som vi säger i Sverige, är ett fenomenalt sätt att på enkelt vis förvandla en enkel brödskiva till en mättande och god rätt. Gröp bara ut ett bröd och håll i ett ägg rakt ner i pannan. Vår variant toppar med parmesan och prosciutto. Mums!