I samband med covid-19

En tryggare handling
Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning i butikerna. Därför påminner vi om att hålla avstånd genom t ex skyltar och golvdekaler på flera ställen i butiken och med rutiner för att ta in färre kunder åt gången om det riskerar att bli för trångt. Vid behov (tillfällen med högre kundtrafik) arbetar vi också med trängselvärdar som aktivt uppmanar kunder att hålla avstånd till varandra och till butikens medarbetare. Vi vill tacka alla er som tänker på att hålla avstånd när ni besöker våra butiker. Tillsammans kan vi alla göra en trygg handling!

Handla ensam - undvik att handla i sällskap med andra
Vi uppmanar alla våra kunder att besöka våra butiker ensamma och inte i sällskap med andra. Personer i behov av stöd samt barn är undantagna. Genom att handla ensam hos oss bidrar du till att minska antalet besökare i butiken, vilket gör det tryggare för alla kunder och bidrar till en bättre arbetsmiljö för vår personal.Handla gärna under tider då det är färre kunder i butiken. I de flesta butiker är det färre kunder under morgon/förmiddag och den sista timmen på kvällen. Du hittar din butiks öppettider här.

Seniortimmen
Många av våra butiker erbjuder en möjlighet för dig i riskgrupp att handla i butiken under en så kallad seniortimme. Hör med personalen i butik om just din butik erbjuder denna möjlighet.

Maxantal i Hemköps butiker
Utanför varje butiksentré finns information om maxantal som får vistas i butik. Detta enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter.

Utökade rutiner för hygien och rengöring
Vi säljer mat och är därför alltid väldigt noga med god livsmedelshygien. Nu har vi dessutom utökat våra hygien- och städrutiner. Vi rengör t ex självscanningshandtag, handtag på kundkorgar och kundvagnar, kortterminal, brödtänger och skopor flera gånger om dagen. Vi har satt upp behållare med handsprit vid entrén, så att du kan sprita dina händer och vi tillhandahåller också papper, så att du själv kan torka av kundvagn eller kundkorg en extra gång om du vill. Vi har också monterat plexiglas och avdelare i våra kassor och förbutiker.

Var rädd om dig och om våra medarbetare
Vi är rädda om våra medarbetare, och om dig! Vår personal går inte till jobbet när de har sjukdomssymtom och vi hoppas att du kan låta någon annan handla till dig om du är sjuk. Vi är tacksamma för att du håller avstånd till andra kunder och till våra medarbetare både i butiken och i kassakön. För att det inte ska bli för trångt i butiken är det också bra om du om möjligt kommer själv till butiken och helst inte i sällskap med andra.

Testa vår e-handel!
Du vet väl att du i många av våra butiker kan handla din mat på nätet och sedan smidigt hämta upp den i Hämtastationen som finns vid butiken, eller få den hemlevererad? Har du aldrig e-handlat förr och vill ha hjälp att komma igång? Vi har tagit fram en guide som steg för steg visar hur du handlar på hemköp.se

Ta hand om dig och handla lugnt!

plock_bild823x548.jpg

I samband med corona

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren på grund av den pågående situationen.

Till FAQ:n
coronamaster_vertical_823x548_3.jpg

E-handla på hemköp.se

Här hittar du en guide till vår e-handel, steg för steg hur du e-handlar på hemköp.se

Till guiden
coronamaster_vertical_823x548_1.jpg

En trygg affär för alla.

I dessa tider gör vi extra insatser för att du som kund ska kunna handla säkert hos oss.