Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

4–6 portioner
Tillagningstid: ca 2 timmar + 1 timmes koktid

2 tjocka revbensspjäll à 1,2–1,5 kg
2 apelsiner, rivet skal och saft
1 dl honung
1 dl torkade tranbär
1 msk finhackad ingefära
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Spola av spjällen i kallt vatten, lägg dem i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka under lock 1 timme. Ta upp och låt svalna. Detta kan göras dagen innan.

2. Riv det yttersta av apelsinskalet och pressa ur saften. Koka samman i en kastrull med honung tills ca 1 ½ dl återstår. Hacka tranbären och tillsätt dem och kryddorna.

3. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjällen hela i en långpanna och pensla på marinaden. Stek dem i ugnen tills de får fin färg och känns mjuka. Pensla gärna på mer marinad under tiden de är i ugnen. Låt svalna något och skär upp.