Hemköp
320_mb_bullar.jpg

Det här behöver du till receptet

Hemmabagarens bästa bullar

20–25 stycken
Tillagningstid: ca 2 timmar inklusive jästid

Vetedeg:
5 dl mjölk
1 msk hel kardemumma
50 g jäst
1 tsk salt
1 ½ dl strösocker
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
13–15 dl vetemjöl special

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel

Innan ugnen:
1 ägg till pensling
1–2 dl pärlsocker att strö på

1. Mortla kardemumman och tillsätt i mjölken. Ljumma till fingervarmt 37°.
2. Lös jästen med kardemummamjölken och tillsätt sen övriga ingredienser. Spar någon deciliter av mjölet till utbakningen. Jobba degen i maskin 7 minuter eller för hand i 10 min, tills den släpper degkroken eller bänken och känns jämn, blank och smidig.
3. Lägg en stor bit plastfolie över degen och låt den jäsa i lugn och ro på dragfri plats tills dubbel storlek ca 40 min.
4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
5. Kavla ut degen till en stor rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på fyllningen på hela rektangeln och vik båda kanterna över varandra mot mitten så den blir tredubbel.
6. Sätt ugnen på 225°.
7. Skär 20–25 remsor ca 4 cm breda. Vrid båda ändarna åt varsitt håll och snurra ihop till ett knyte. Stoppa in ändarna in under bullen. Jäs 30 minuter till under kökshandduk.
8. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 8–10 minuter. Låt svalna på galler.

Hemköp chat icon