Kladdkaka all in
6–8 bitar
Tillagningstid: 30 minuter
125 g mörk choklad
100 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad
75 g valnötter
2 msk kakao
2 ägg
KARAMELLISERADE POPCORN
5 dl poppade popcorn
2 dl strösocker
½ msk smör
TILLBEHÖR
vaniljglass
kolasås
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten av en fyrkantig form ca 24x24 cm.
2. Smält chokladen försiktigt. Rör ihop smör och socker. Vispa upp äggen i en separat bunke.
3. Tillsätt äggen lite i taget och rör sist ner den smälta chokladen.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner i smeten. Grovhacka nötter och choklad och vänd ner.
5. Grädda kakan ca 20 min. Låt svalna.
6. POPCORN: Smält sockret försiktigt i en kastrull utan att röra i det. Tillsätt smöret och rör ut i sockret, vänd ner popcornen och vänd runt dem försiktigt. Låt svalna på ett bakplåtspapper.
7. Skär kladdkakan i bitar och servera med glass, kolasås och popcorn.