Just nu har vi driftstörning för e-handelskunder som handlar med upphämtning från vissa butiker i Mälardalen, Västra Götaland och Dalarna. Läs mer här

Hemköp

Det här behöver du till receptet

Morotsplättar med melonsallad & yoghurtraita

4 portioner
Tillagningstid: 40 – 45 minuter

3 dl mjölk
6 ägg
2 dl vetemjöl
¾ tsk spiskummin
700 g morötter
1 melon
50 g rödlök (½-1 st)
1 fp stora vita bönor (380 g)
2 avokado
½ fp salladsmix (35 g)
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 fp pumpakärnor (100 g)
½ gurka
1 grön chili
2 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
2 msk smör

1. Smet (bunke): Vispa samman 3 dl mjölk, 6 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 tsk salt, ¾ tsk spiskummin och 2 krm svartpeppar i bunken. Skala och grovriv 700 g morötter och blanda ner i smeten. Låt stå.
2. Sallad (stor skål): Skala, halvera, gröp ur och tärna 1 melon. Skär 50 g rödlök (½-1 st) i tunna halvmånar. Skölj 1 fp stora vita bönor (380 g). Gröp ur och tärna 2 avokado. Blanda med ½ fp salladsmix (35 g), 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen. Strö 1 fp pumpakärnor (100 g) ovanpå.
3. Yoghurtraita (skål): Grovriv ½ gurka och pressa ur vätskan. Finhacka 1 urkärnad grön chili. Blanda gurkan och chilin med 2 dl turkisk yoghurt, 1 dl crème fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
4. Plättar (2 stekpannor): Smält 1 msk smör i vardera panna och stek 2 plättar per panna åt gången (2*1 dl). Stek plättarna på medelhög värme i ca 1 min/sida. Tillsätt ytterligare 1 msk smör efter halva smeten. Lägg åt sidan på ett fat.
5. Servera morotsplättarna med salladen och yoghurtraitan.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon