Asiatisk rödcurrytorsk i kokosmjölk

Tillagningstid: 40 min

4 portioner ris/gryn
200 g morötter (2-3 st)
1 kålrabbi
½ röd paprika
ca 600 g torskfilé
1 fp kokosmjölk (250 ml)
1 dl mjölk
1 ½ msk röd currypasta
1 lime
1 tsk socker
1 fp sockerärtor (150 g)
½ msk smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka ris/gryn till 4 personer.

3. Sej: Skala och grovriv 200 g morötter (2-3 st) och 1 kålrabbi. Skär ½ röd paprika i 1 cm stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Skär ca 600 g torskfilé i 4 portionsbitar, krydda med ¾ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna i formen.

4. Kokosmjölksblandning: Blanda 1 fp kokosmjölk (250 ml), 1 dl mjölk, 1 ½ msk röd currypasta, saften från 1 lime, 1 tsk socker och ½ tsk salt i en bunke. Häll blandningen över fisken och tillaga i mitten av ugnen i ca 20 min.

5. Sockerärtor: Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt i en kastrull. Koka 1 fp sockerärtor (150 g) i 2-3 min. Häll av vattnet, tillsätt ½ msk smör i kastrullen och rör runt.

6. Servera currytorsken med riset/grynen och de smörslungade sockerärtorna.