Är det dags att packa matsäck? Oavsett årstid finns det många tillfällen när barnen eller du själv behöver något enkelt, gott och smidigt att packa ner i väskan. Här kommer några tips på goda och lätta alternativ.

Pastasallader
Något som är väldigt enkelt att förbereda, smidigt att ta med sig i en matlåda och gott att äta är en pastasallad. Du kan variera ingredienser beroende på favoriter. Några ingredienser som kan vara goda är: skinka, mozzarella, tomater, ruccola, fetaost, majs eller kyckling.

Pannkakor
Att ta gårdagens överblivna pannkakor och fylla med något smarrigt brukar vara ett uppskattat alternativ hos både vuxna och barn. Varför inte fylla pannkakorna med räksallad eller kanske ett sötare alternativ som mosad banan och choklad!

Plockmat
Små kycklingben, rostbiff, en halv kyckling eller rökt kalkon tillsammans med lite potatissallad är en annan bra matsäck. En kall omelett är både mättande och god.

Wraps
Med en god wrap fylld med sallad, röra och något protein slipper du tänka på bestick. Men glöm inte att lägga ner några servetter för eventuellt kladd.

Smoothies
Du kan också fylla en pet-flaska med en smarrig smoothie gjord på bär, banan och mjölk/yoghurt/mjölkdryck eller med de ingredienser som du föredrar.

Mackor/baguetter
Eller fyll en klassisk baguette med dina eller barnens favoritingredienser. Tänk ost, sallad, tomat eller någon god röra som exempelvis tonfiskröra.

Bars
Egengjorda bars fyllda med bra energi är både gott och smidigt att lägga ner i en matlåda.