Bönbiffar med kryddpeppar och rödbetsslaw

4-6 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

500 g stora vita bönor
1 gul lök
1 knippe persilja
1 krm kryddpeppar
salt och svartpeppar
1 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
1 dl solroskärnor
1 msk rapsolja

RÖDBETSSLAW
2 råa rödbetor
1 apelsin
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna. Finhacka lök. Mixa med hackad persilja, ägg, maizena och kryddor till en grovhackad massa. Blanda ner solroskärnor.

2. Rödbetsslaw: Skala och strimla rödbetorna, riv apelsinskalet, blanda med majonnäs, crème fraiche, salt och peppar.

3. Forma biffar och stek gyllenbruna i rapsolja och servera med rödbetsslaw och ugnsrostade morötter.