Broccolifritters med bönsallad

4 portioner, ca 30 minuter

1 kg broccoli
5 ägg
1 ½ dl dinkelmjöl
2 dl parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja

SÅS
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl ajvar relish (stark)

SALLAD
1 isbergssallad
200 g bondbönor
2 tomater i klyftor
2 msk rödlök, finhackad

1. Dela broccolin i buketter och koka al dente ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.
2. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar.
3. Mixa broccolin och blanda med äggstanningen.
4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek gyllene några minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med sås och sallad.