Lättlagad Carbonara med gröna ärtor

4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter 

1 fp gröna ärtor (250 g)
150 g morötter (1-2 st)
½ gurka
1 orange paprika
100 g körsbärstomater
350 g tagliatelle
100 g gul lök (1-2 st)
2 fp bacon (280 g)
1 ½ dl vispgrädde
1 fp riven pecorinoost (100 g)

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Grönsaker (kastrull + skål): Koka upp 5 dl vatten i kastrullen. När vattnet kokar, lägg i 1 fp gröna ärtor (250 g). Dra av kastrullen från plattan och låt ärtorna ligga i det varma vattnet i 2 min. Häll av vattnet och lägg ärtorna i skålen.
3. Skala och skär 150 g morötter (1-2 st) i 1 cm breda slantar. Skär ½ gurka och 1 orange paprika i 1 cm stora tärningar. Halvera 100 g körsbärstomater. Blanda alla grönsakerna med ärtorna i skålen.
4. Koka 350 g tagliatelle till 4 personer.
5. Finhacka 100 g gul lök (1-2 st). Strimla 2 fp bacon (280 g). Hetta upp stekpannan och stek baconet och löken på medelhög värme i 5 min.
6. Häll av vattnet från pastan. Blanda ner 1 ½ dl vispgrädde, 1 fp riven pecorinoost (100 g), baconet, löken och ½ tsk svartpeppar i pastan.
7. Servera Carbonaran med grönsakerna.