Choklad och hallonmousse med bruten maräng

4–6 portioner
Tillagningstid: ca 40 min

MOUSSE:
5 dl vispgrädde
2 dl frysta hallon
125 g mörk choklad
125 g ljus choklad

MARÄNG:
3 äggvitor
2 dl socker
½ tsk citron

RÅRÖRDA HALLON:
1 frp (200 g) frysta hallon
1 msk socker
1 lime, rivet skal

DEKORATION:
1 ask färska hallon

Gör så här:

1. Koka upp grädden tillsammans med hallonen, sila och vänd ner chokladen. Vispa tills chokladen smält och ställ in i kylen så att smeten kallnar.

2. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

3. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

4. Bred ut marängen på ett bakplåtspapper och torka i 125° ca 1 timma.

5. Vispa chokladmoussen med elvisp.

6. Rör samman frysta hallon med sockret och limeskalen.

7. Servera moussen med hallon och en bruten bit av marängen.