Citron- och fänkålssill

4–6 portioner
Tillagningstid: ca 10 minuter

LAG
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättikssprit
SILL
1 citron
1 tsk fänkålsfrö
2 lagerblad
5 stjärnanis
1 burk inläggningssill (420 g)
1 silverlök
1 färsk fänkål
 
Gör så här:
 
1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull tills sockret har löst sig. Låt svalna. Riv skalet och tillsätt det samt saften från citronen, fänkålsfrön, stjärnanis och lagerblad.
 
2. Skölj sillen och skär den i bitar, skär silverlöken i klyftor och fänkålen i tunna skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
 
3. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.
 
4. Låt stå i kylen minst 24 timmar före servering.