Nu lanserar Hemköp ekologiska tulpaner. Från ekocertifierad odling kommer nu ekologiskt odlade tulpaner från KG Hanssons Handelsträdgård i Skåne. 

Intresset för den färgglada växten fortsätter öka. Kanske är det för att tulpanen med sin vackra färg, indirekt blivit vårt inofficiella sändebud om våren stundande entré. Faktum är att tulpanintresset är rekordstort just hos i Sverige. Förra året såldes ca 7,5 miljoner tulpaner i våra butiker där andelen lokalodlade tulpaner ökar för varje år.

Nu lanserar Hemköp ekologiska tulpaner. Från ekocertifierad odling kommer nu ekologiskt odlade tulpaner från KG Hanssons Handelsträdgård i Skåne. Lök av högsta kvalité är odlad i torv utan konstgödsel eller andra icke naturliga ämnen. Vattnet är utan tillsatser och sanden som håller löken på plats har varit densamma de senaste miljontals åren. Den näring som blomman behöver får den från KRAV-godkänd hönsgödsel.

Under 16-18 veckor har löken fått sin vintervila i kylen. Därefter har den stått 3-4 veckor i växthus uppvärmt med ren flis, direkt från skogen. Uppvärmningen ger inga restprodukter utan askan kan man med fördel sprida ut i rabatten.

Under vintern finner du Ekotulpaner i de flesta av våra butiker varje vecka. De finns både som 7- och 12-pack. För att göra det ännu mer attraktivt för dig har KG Hanssons Handelsträdgård i Skåne valt ut papegoj- och fransiga tulpaner som tulpantyp. Det är tulpansorter som gör det extra roligt att sätta i vasen eftersom de har extra fin färg och form.