"TACK VARE ROSORNA KAN JAG KÖPA MIG EN BIT MARK"

Adriana Gramal är en av många rosarbetare som jobbar på Inversiones Ponte Tresa S.A. Ett rosplantage 10 mil norr om Quito i Ecuador. Här investerar man inkomsterna till husprojekt i Ecuador som gör det möjligt för anställda att kunna köpa egen mark och bostad.

Adriana Gramal, rosplockare, Ecuador

– Tack vare Fairtrade-premien och det husprojekt som Ponte Tresa beslutat att satsa pengarna på, har jag kunnat köpa en egen bit mark.

Adriana är 27 år och har jobbat på Ponte Tresa i 7 år. Inversiones Ponte Tresa S.A är ett Fairtrade-certifierat rosplantage- och producentorganisation som verkar för att hjälpa anställda att öka sin levnadsstandard genom bostäder mark. Genom försäljningen av Fairtrade-rosor lyckas fler blomsterhandlare skapa stabilitet i form av permanenta hushåll.

– Att ha egen mark öppnar möjligheter för mig och min familj. Jag hoppas att jag snart kan börja bygga mitt eget hus på min nya mark. Det är jag väldigt tacksam för och det hade inte varit möjligt utan Fairtrade.

Varje gång du väljer Faitrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Läs mer på fairtrade.se