Färgglad kycklingwok med ingefära & apelsin

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

4 port valfritt ris
1 apelsin
4 msk neutral olja
2 msk kinesisk soja
4 vitlöksklyftor
200 g morötter (2-3 st)
½ purjolök
400 g spetskål
1 gul paprika
1 bit ingefära
1 citrongräs
ca 600 g kycklinglårfilé
1 ½ tsk sambal oelek
 
1. Koka valfritt ris till 4 personer.
 
2. Gör woksåsen genom att blanda saften från 1 apelsin med 1 dl vatten, 3 msk neutral olja, 2 msk kinesisk soja, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg sedan såsen åt sidan.
 
3. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i ½ cm breda strimlor. Finstrimla ½ purjolök, 400 g spetskål och 1 gul paprika.
 
4. Skala och finhacka 1 bit ingefära och 2 vitlöksklyftor. Banka den nedersta delen på 1 citrongräs och skär gräset i 2 cm stora bitar. Strimla ca 600 g kycklinglårfilé.
 
5. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och bryn kycklingen i 4-5 min på medelhög värme. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt ingefäran, vitlöken, citrongräset och 1 ½ tsk sambal oelek. Stek i ytterligare 1-2 min. Vänd ner de strimlade grönsakerna och fräs på hög värme i 3-4 min.
 
6. Blanda ner woksåsen i pannan och servera woken med riset.