Fetaost- & kikärtsbiffar med varm sallad & sval citronsås

4 portioner
Tillagningstid: 35 – 40 minuter 

1 aubergine
1 zucchini
150 g rödlök (2–3 st)
6 msk olivolja
½ fp bulgur (250 g)
1 kruka persilja
2 fp kikärtor (760 g)
1 ägg
2 msk majsstärkelse
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
½ msk oregano
1 fp fetaost (150 g)
3 dl gräddfil
2 tsk honung
1 citron
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 fp machésallad (70 g)

1. Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 1 aubergine och 1 zucchini i 1 cm breda slantar. Klyfta 150 g rödlök (2–3 st). Fördela allt på plåten och ringla över 2 msk olivolja, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 25 min.
2. Koka ½ fp bulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Biffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Grovhacka 1 kruka persilja. Tillsätt persiljan, 2 fp avrunna kikärtor (760 g), 1 ägg, 2 msk majsstärkelse, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek, ½ msk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Mixa till en halvgrov smet, smula ner 1 fp fetaost (150 g) och blanda runt.
4. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan. Forma smeten till 8 biffar. Stek 4 biffar åt gången på medelhög värme 3 min/sida. Lägg på ett fat.
5. Sås (skål): Blanda 3 dl gräddfil med 2 tsk honung, saften från ½ citron, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
6. Sallad (stor skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g) och skölj 1 fp machésallad (70 g). Blanda tomaterna, salladen, de varma grönsakerna och bulgurn i skålen. Vänd ner 2 msk olivolja och saften från ½ citron.
7. Servera biffarna med den varma salladen och såsen.