Fetaostjärpar med tzatziki

4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter

500 g nötfärs
1 fp fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1 gurka
1 romansallad
200 g tomater (2-3 st)
1 avokado
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
salt
svartpeppar

1. Koka gryn (gärna bulgur) till 4 personer.
2. Tzatziki: Grovriv 2/3 gurka. Pressa ur vattnet med händerna och blanda gurkrivet med turkisk yoghurt, pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.
3. Fetaostjärpar: Finhacka röd chili. Blanda nötfärs med smulad fetaost, den hackade chilin, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken och forma färsen till åtta järpar.
4. Smält smör i pannan och stek järparna runt om på medelhög värme i ca 10 min.
5. Tärna 1/3 gurka och grovhacka romansalladen. Skär tomaterna i stora tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i ½ cm breda skivor. Lägg alla grönsakerna på fatet.
6. Servera fetaostjärparna med bulgur och sallad med tzatzikin.