Fetaost- & kikärtsbiffar med varm sallad & sval citronsås

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

1 aubergine
1 zucchini
150 g rödlök (2–3 st)
6 msk olivolja
½ fp bulgur (250 g)
1 kruka persilja
2 fp kikärtor (760 g)
1 ägg
2 msk majsstärkelse
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
½ msk oregano
1 fp fetaost (150 g)
3 dl gräddfil
2 tsk honung
1 citron
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 fp machésallad (70 g)

1. Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär aubergine och zucchini i 1 cm breda slantar. Klyfta rödlök. Fördela allt på plåten och ringla över 2 msk olivolja, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 25 min.
2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Biffar: Grovhacka persilja. Tillsätt persiljan, avrunna kikärtor, ägg, majsstärkelse, pressade vitlöksklyftor, sambal oelek, oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Mixa till en halvgrov smet, smula ner fetaost och blanda runt.
4. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan. Forma smeten till 8 biffar. Stek 4 biffar åt gången på medelhög värme 3 min/sida. Lägg på ett fat.
5. Sås: Blanda gräddfil med honung, saften från ½ citron, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
6. Sallad: Halvera körsbärstomater och skölj machésallad. Blanda tomaterna, salladen, de varma grönsakerna och bulgurn i skålen. Vänd ner 2 msk olivolja och saften från ½ citron.
7. Servera biffarna med den varma salladen och såsen.