Fisksoppa med apelsin och saffran

4 port
Tillagningstid: ca 40 min

400 g torskfilé
2 morötter, skivade
1 purjolök, strimlad
1 palsternacka, skivad
1 gul paprika, i bitar
2–3 potatisar, tärnade
2 apelsiner, saft från
2 msk margarin eller smör
1 paket saffran
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 lagerblad
3 msk färsk timjan,
finhackad
Salt och peppar

Gör så här:

1. Halvtina fisken om den är fryst. Skär i bitar.

2. Fräs grönsakerna och potatisen i matfettet i en rymlig gryta. Tillsätt saffran, apelsinsaft, vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda ca 30 minuter.

3. Lägg i fisken, sjud ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar.