Fisksoppa med tomat och fänkål

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

4 skivor rostat surdegsbröd
 
SAFFRANSMAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 pkt saffran
1 tsk citronsaft
1 knippe dill, finhackad
Salt
 
FISKSOPPA
200 g koljafilé, i 3 cm stora bitar
200 g laxfilé, i 3 cm stora bitar
2 morötter, skivade
1 fänkål, strimlad
1 gul lök, strimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chilifrukt, strimlad
1 msk olivolja
1 brk krossade tomater
2 dl vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
Salt och svartpeppar
 
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg brödskivorna på en ugnsfast plåt, ringla olivolja över och torka brödskivorna i ugn ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen.
4. Lägg olivolja i en kastrull och fräs rotfrukter, lök, chili och fänkål hastigt. Häll på tomatkross, vatten, vin och buljongtärningar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
5. Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt.
6. Servera i djupa tallrikar med rostat bröd och saffransmajonnäs. Garnera med dill.