Alla tiders jul med Catarina König / Rest-trolleri i mellandagarna

Rest-trolleri i mellandagarna

Trött på julbordsmaten redan på juldagen? Den som är så god! Men det är klart, har man ätit skinka sen första advent kan det bli tjatigt den 25:e. Tur då att mästerkocken och matälskaren Catarina König känner likadant. Och att hon delar sitt kreativa rest-tänk med oss andra!

– I vår familj äter vi luncher av det som är kvar av julbordet, det blir liksom som tre julbord. Men det här kan du också göra av dina julbordsrester:

1. Schnitzel
Om du inte testat det förut, testa att göra en klassisk schnitzel av julskinkan.

2. Sallad och pizza
Gör sallad av det gröna som är kvar, kanske med grönkål som bas, eller gör en grönkålspizza. Alla sorters kål är förresten en bra bas för en sallad med asiatiska smaker. Dressingen ger finishen.

3. Köttbullar som nya
Servera köttbullar som är över med en klassisk brunsås, mos och lingon. Eller glasera dem med hoisinsås och toppa dem med rostade sesamfrön för en helt annan smakupplevelse.

4. Varma mackor
Har du ost kvar? Gör smakrika, varma smörgåsar. Som hot tuna melt sandwich!

5. Snittar
Bröd över? Använd dem till snittar.