Frasiga minipajer med grönkål, getost och valnötter

8–12 minipajer
Tillagningstid: ca 40 min

½ pkt filodeg (vikt helt pkt: 275 g)
25 g smält smör

FYLLNING:
1 rödlök, hackad
1 liter strimlad grönkål
1 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad rosmarin

ÄGGSTANNING:
2 ägg
1 dl vispgrädde
100 g getost
50 g valnötter

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Skär filodegen i 24 rutor, 8×8 cm. Pensla rutorna med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbläck eller vanliga muffinsformar.

3. Fräs lök och grönkål mjuka i smör på svag värme i en kastrull tillsammans. Krydda med salt och peppar.

4. Fördela kål och lök i filodegsskålarna, fyll på med äggstanning och toppa med getost och valnötter.

5. Grädda ca 15 minuter.