God mat med hjälp av GodHjälp

Hemköp och GodHjälp

Hemköp stöttar initiativet GodHjälp, som gör det enklare att handla åt andra ❤️

GodHjälp sammanför volontärer som vill hjälpa till med personer i riskgrupp som behöver få hem mat- och apoteksvaror.

Det finns många i riskgrupp som hjälper vården genom att stanna hemma. Och det finns många som vill hjälpa till genom att se till att alla får hem det de behöver. Här kan du enkelt registrera dig som hemmahjälte i behov av hemleverans av mat eller medicin, eller som volontär för att handla åt andra. GodHjälp sammanför er som är i samma område och ser till att ni får kontakt med varandra på ett tryggt och enkelt sätt.

Så här går det till:

  1. Du som behöver hjälp registrerar dig och skapar en inköpslista med mat- och apoteksvaror.
  2. Du som är volontär registrerar dig med e-legitimation och kan då se vilka inköpslistor som finns i närheten och välja ett uppdrag.
  3. När uppdraget är valt får bägge mail med kontaktuppgifter för att kunna ta kontakt angående leveransadress. När varorna är inhandlade och överlämnade får volontären betalt för utlägget mot kvitto.

Att överlämna varor och betala sker säkert tack vare registrering och GodHjälps instruktioner. Vi rekommenderar starkt att använda Swish-betalning, inte minst för att minska smittorisken. 

Läs mer och ansök nedan.

Jag vill hjälpa!

Tillsammans kan vi skydda varandra. Tack till er som hjälper till genom att stanna hemma. Och tack till er som ser till att alla får hem det de behöver. ❤️