Granola med kanel och kardemumma

1 liter
Tillagningstid: 30 minuter

7-8 dl blandade gryn, t ex dinkelflingor och havrekärnor
2 dl grovhackade nötter, t ex cashew-, hassel-, pistasch- och valnötter
l dl frön, t ex solros- och pumpafrön
l dl kokoschips
½ dl chiafrö
l ½ msk råsocker
l tsk kanel
l tsk kardemumma
l dl konc äppeljuice
3 msk rapsolja
l dl torkade gojibär

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla torra ingredienser, även kryddor, i en bunke. Rör ihop äppeljuice och rapsolja och rör ner i blandningen. Blanda väl och sprid ut på en plåt.
3. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om var 5:e minut så allt rostas jämt. Låt svalna.
4. Rör ner torkade gojibär eller annan torkad frukt.