Grönsaksplåt med halloumi, hummus & ajvar relish

4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter

1 fp halloumi (200 g)
1 fp fetaost (150 g)
1 aubergine
250 g morötter (3-4 st)
200 g palsternackor
4 port valfritt gryn
1 fp kikärtor (390 g)
1 citron
2 krm spiskummin
100 g rödlök (1-2 st)
3 msk + ½ dl olivolja
½ fp spenat (35 g)
1 burk ajvar relish (350 g)

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Grönsaker (ugnsplåt med bakplåtspapper): Skär aubergine i 1 cm breda skivor. Skala morötter och palsternackor, skär i 1 cm breda stavar. Blanda grönsakerna på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 25 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna bulgur) till 4 personer.
4. Hummus (mixerbunke + mixerstav): Blanda avrunna kikärtor, citronsaft, olivolja, vatten, salt och spiskummin i bunken. Mixa till en slät kräm.
5. Skär rödlök i tunna halvmånar.
6. Skär halloumin i ½ cm breda skivor. Hetta upp olivolja i pannan och stek skivorna 2 min/sida på medelvärme, tills de är gyllenbruna.  
7. Vänd runt grynen med de rostade grönsakerna och mangold på fatet. Pressa över saften från ½ citron. Smula fetaost över och servera med halloumin, ajvar relish och hummusen.