Ekologiskt

Vi vill inspirera våra kunder till att finna matglädje för en mer hållbar framtid. Därför satsar vi stort på ekologiska produkter. Vi följer mattrenderna i världen och köper in produkter från seriösa leverantörer som motsvarar våra tuffa krav.

Att kunna erbjuda god mat med gott samvete vore en omöjlighet utan ett brett och attraktivt ekologiskt sortiment. Vårt mål till år 2020 är att öka vår försäljningsandel av ekologisk mat till 15 procent. Genom åren har vi därför drivit igenom en rad modiga sortimentbeslut. 2014 valde vi tex. att helt övergå till att bara sälja ekologiska bananer och ta bort de konventionella ur sortimentet.

För oss är att satsa på vårt ekologiska sortiment ett långsiktigt åtagande. Vår ambition är att utveckla fler och mer hållbara produkter, både för att bredda utbudet i våra butiker och underlätta hållbara val.

På Hemköp finner du varumärken som Garant, ett särskilt Axfood-varumärke som gör att vi ständigt kan utöka vårt sortiment av prisvärda ekologiska varor. Garants ekologiska sortiment är noga utvalt, har genomgått tuffa tester och kommer från producenter som antingen har EU-ekologisk eller KRAV-märkt produktion. Ett brett ekologiskt sortiment är ett sätt för oss stötta det ekologiska jordbruket.

Ett enkelt sätt att komma igång med nya ekologiska vardagsvanor är att byta ut fyra-fem varor du handlar ofta och mycket av. Naturskyddsföreningen rekommenderar särskilt att du väljer ekologiska varianter av kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter, kött och potatis. Varför just dessa EKO-varor gör stor skillnad, kan du läsa mer om här.