Hållbarhet, i vår värld.

För en sann matälskare är mat det viktigaste som finns i hela världen.

Därför är det naturligt att vi på Hemköp både lyssnar noga och tar ansvar när det kommer till problemställningar som kretsar kring hur vi konsumerar och producerar mat på den här planeten. Just nu står maten för en tredjedel av hushållens klimatavtryck. Det behöver vi förstås göra vårt allra bästa för att ändra på, tillsammans.

Vårt mål är satt: Hemköp ska bidra till att halvera konsumenternas klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion till 2030. Vi vill vara med och skapa en smartare, rikare matvärld, och en framtid där maten är godare, mer näringsrik och mer varierad. Med våra butiker, vårt sortiment och allt vi kan om mat, vill vi inspirera och guida andra matälskare till fler och mer hållbara, klimatsmarta val och handlingar – varje dag.

Det stora matskifte vi står inför – som i praktiken innebär en betydligt större andel baljväxter, frukt, schyssta proteiner och fullkorn i vår kost – är förstås en rejäl utmaning. Samtidigt är det något som kommer med stora möjligheter – och helt nya matupplevelser.

På vägen mot målet ska vi på Hemköp göra allt vi kan för att rikta ljuset mot god, hälsosam mat som är producerad under hållbara och rättvisa förhållanden. Vi lovar också att fortsätta utveckla vårt sortiment, och att ständigt utmana med nya initiativ.

Allt vi gör för framtiden, gör vi tillsammans med er. Allting kommer inte att ske över en natt, men varje dag fram till målet spelar roll.

Nu fixar vi det här, tillsammans.

Tugga för tugga.