Plast

Tillsammans med Axfood arbetar vi för att plastförpackningar till egna varor ska kunna materialåtervinnas 2022 och att endast förnyelsebar och återvunnen plast används efter 2030. Dessutom ska fler engångsartiklar av plast i sortimentet fasas ut och om fem år ska det totala användandet av plast ha minskats med minst 25 procent.

Mindre plast, bättre plast

Tillsammans med Axfood arbetar vi på Hemköp för att plastförpackningar till egna varor ska kunna materialåtervinnas 2022 och att endast förnyelsebar och återvunnen plast användas efter 2030. Dessutom ska fler engångsartiklar av plast i sortimentet fasas ut och om fem år ska det totala användandet av plast ha minskats med minst 25 procent.

Nya och gamla påsar

Vi har utökat vårt sortiment av bärkassar och påsar med fler alternativ: Stora och små papperspåsar, samt bärkassar av återbrukad textil. Kanske har du redan kassar hemma? Spara på miljön genom att återanvända dem när du handlar nästa gång!

Matavfallspåsar till frukt och grönt

På frukt- och gröntavdelningen hittar du nu matavfallspåsar att stoppa potatis, äpplen och annat i. De här påsarna jobbar dubbelt: Först med att bära hem dina varor från affären och sen som matavfallspåsar i sopsorteringen. Inget svinn, bara vinn!

På god väg

Vår hållbarhetsresa är ett ständigt pågående arbete, men massor av positiva förbättringar har redan genomförts:

• Pant har införts på Garants juice- och smoothieförpackningar

• Såklarts produkter förpackas i förnyelsebar eller återvunnen plast som dessutom klimatkompenseras.

• De tråg som färskt kött säljs i har blivit mindre och kan nu materialåtervinnas.

• En handfull engångsartiklar har plockats bort från butikshyllorna och vi fortsätter identifiera engångsartiklar i plast som kan bytas till andra material.