Svenskt och mat i säsong

Hemköp värnar om svenska livsmedel med lokalt ursprung och lägger stor vikt på att lyfta fram råvaror i säsong för miljön och smakens skull.

För oss är det viktigt att maten vi säljer framställs med omsorg för både djur och natur. Vi lyfter ständigt fram svenska mervärden och arbetar proaktivt med att utöka vårt sortiment med varor som du som kund efterfrågar. I Sverige har vi hög livsmedelssäkerhet, god djuromsorg och höga miljökrav med låg antibiotikaanvändning.

Genom att leta efter Sverige-märkningen i våra butiker kan du tydligt se var maten kommer ifrån och enkelt välja svenskt. Förutom att göra det lättare för dig som kund att hitta det du letar efter så hjälper det lokala producenter rent ekonomiskt. Hemköp som är en del av Axfood har ett stort sortiment med Sverige-märka varor genom Garant. Samtliga mejerivaror från Garant innehåller enbart svenska råvaror och allt färskt kött från Garant kommer från svenska gårdar.

Vårt andra fokusområde som oftast går in i det svenska sortimentet är vårt proaktiva arbete med varor i säsong. En av de största miljöbovarna är onödig livsmedelsproduktion vid fel tillfällen på året då det tar väldigt mycket energi. Därför försöker vi på Hemköp alltid uppmuntra att handla varor som inte bara smakar bäst, utan även är bra för miljön då de är i säsong. För att underlätta för dig som kund utkommer en receptbroschyr varje månad där säsongsbetonade varor är i fokus. Samma recept och inspirationstips finns alltid online på Hemköp.se