Vegetariskt

För oss är inte vegetariskt en trend. Det är ett proteinskifte som alla kan hänga på. Mat ska vara god – både för oss själva och klimatet. Därför är vi glada över att allt fler väljer att äta vegetariskt och vårt sortiment av gröna proteiner fortsätter växa så det knakar.

Under hösten 2017 lanserade vi Variera med vego-konceptet. Ett nytt initiativ där du som kund enkelt ska erbjudas vegetariska alternativ direkt i kyldiskarna. Hamburgare och halloumiburgare, eller köttbullar och falafel kan därmed existera sida vid sida i butiken där vi inte längre särskiljer på vegetarisk och ”vanlig mat”. Genom att uppmuntra till att laga dina middagsfavoriter på nytt sätt gör vi det enklare att koncentrera på matglädjen. Du lär dig något nytt och vi minskar gemensamt köttkonsumtionen gemensamt.

Hos oss fortsätter det vegetariska utbudet i våra butiker att växa, särskilt i vårt stora sortiment av Garant-produkter. Vegetariska burgare, biffar och vegetarisk färs har blivit moderna klassiker. I våra butiker och på Hemköp.se kan du finna inspiration och recept för vardagsklassiker på vegovis.