1. Mångfald
2. Kultur
3. Löner och förmåner

Vår arbetsplats

Hemköp är ett värderingsstyrt bolag som arbetar för att vara en positiv samhällskraft. Vår vilja att erbjuda alla möjlighet att äta bra och hållbar mat genomsyrar hela bolaget.

Mångfald

På Hemköp ser vi mångfald som en affärsmöjlighet. Genom att spegla mångfalden bland våra kunder kan vi förbättra vårt kunderbjudande, få nya perspektiv och fatta bättre beslut. Vi talar över 30 språk och är duktiga på internationella högtider och matvaror. Vi kan ofta hjälpa kunder på deras eget språk om de så önskar. Hemköps mångfaldsmål inför år 2020 är att fördelningen män/kvinnor ska vara 40-60% på ledande befattningar samt att minst 20% av våra ledare ska ha internationell bakgrund. 75% av våra ledare ska rekryteras internt och 10% av våra ledare ska rekryteras externt.

Kultur

Inom Hemköp har vi ett gemensamt synsätt på hur vi ska vara mot varandra, våra ägare, våra leverantörer och framförallt mot våra kunder. De beskriver vår samlade förmåga att nå uppsatta mål och skapa resultat. Kärnvärdena gör det lättare för oss att ta rätt beslut och prioritera i vardagen. De underlättar också resan mot att bli ortens mest omtyckta matbutik. Genom kunskapsöverföring, utbildning och dialog inom koncernen omsätts Hemköps kärnvärden i handling. Är du en aktiv medarbetare och agerar utifrån våra kärnvärden finns goda chanser att utvecklas – både på ett personligt och ett professionellt plan. Hemköps kärnvärden:

• Butiken är vår scen
Kundens upplevelse avgör vår framtid och därför måste vi alla skapa en bra kundupplevelse - i varje möte och varje kanal. Vi sätter alltid kunden först oavsett vår roll eller funktion inom bolaget. Vi lyssnar på våra kunder för att utveckla en bättre affär.

• Vi är starkare tillsammans
Helheten bygger vår verksamhet och för att nå våra mål måste vi jobba tillsammans. Du är viktig och våra olikheter behövs för att forma ett starkare lag. Gemensamt når vi resultat som gagnar våra kunder.

• Vi utmanar
Genom att sätta höga mål och utmana det invanda kan vi skapa långsiktigt värde för oss och för våra kunder. För att leva upp till vår vision går vi vår egen väg, tar smarta risker och satsar på det vi tror kan göra oss starkare - vare sig det är små förbättringar i vår vardag, eller stora förändringar för vår omvärld

• Vi har koll
Det är i detaljerna vi ser helheten som hjälper oss att skapa en bättre affär. För att prioritera rätt och göra smarta ekonomiska val tänker vi på konsekvenserna för kunden när vi fattar beslut. Då blir det enkelt.

• Vi inspirerar
Vi vill vara en källa till inspiration i allt vi gör. Vårt sortiment är valt med omsorg och vi välkomnar alla med ett personligt engagemang och nyfikenhet. Vår målsättning är att inspirera våra kunder och skapa en kundupplevelse fylld med matglädje, varje dag.

Löner och förmåner

Hos oss är tjänstepension, sjukförsäkring och gruppförsäkring lika självklart som Fairtrade-märkt kaffe och ekologisk frukt på jobbet. Vi erbjuder en jämställd arbetsmiljö där mångfalden berikar. Hos oss får du en bra balans mellan jobb, fritid och familjeliv. De här förmånerna erbjuds dig som arbetar på Hemköp:

• Förstärkt föräldrapenning för samtliga medarbetare
• Friskvårdsbidrag
• Rabatterade priser på flera friskvårdsanläggningar
• Rabatt när du handlar på Hemköp och Willys
• Rabatt och möjlighet att handla på Axfood Snabbgross
• Löneväxling till pension
• Rådgivning inför pensionering när du fyllt 60 år

Själva lönen då? Räkna med att den är kollektivt avtalad, konkurrenskraftig och jämställd.