Skånsk kalops

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter + 1 ½ timme koktid

1 kg högrev
2 gula lökar
4 morötter
1 msk smör
½ msk vetemjöl
3 lagerblad
15 hela kryddpepparkorn
5 kryddnejlikor
2 msk ansjovisspad
1 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör:
inlagda rödbetor
saltgurka
kokt potatis med persilja

1. Putsa och skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra.
2. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Tillsätt alla kryddor och ansjovisspadet.
3. Låt köttet sjuda på svag värme ca 1 ½ timme. Rör om då och då, så att inget bränns vid.
4. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med inlagda rödbetor, saltgurka och potatis.