Kalvstek med ugnsrostad pumpa, parmesan & korianderyoghurt

4 portioner
Tillagningstid: 1 timme

KALVSTEK
1 kalvstek, ca 1 kg
salt och svartpeppar
1 msk smör

UGNSROSTAD PUMPA
1 kg pumpa, skalad och klyftad
1 rödlök, klyftad
1 röd chilifrukt, skivad
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 dl parmesan, hyvlad

KORIANDERYOGHURT
1 dl matlagningsyoghurt
1 kruka koriander, strimlad
1 lime, rivet skal och saft
½ tsk spiskummin
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Krydda kalvsteken med salt och peppar. Bryn steken gyllenbrun runt om och stek klart i ugn till en innertemperatur av 65°.
3. Höj ugnen till 200°.
4. Lägg pumpa, lök och chili i en form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn i 20 min.
5. Blanda yoghurt, koriander, lime och spiskummin. Salta och peppra.
6. Ringla yoghurt över den rostade pumpan och strö hyvlad parmesan över. Servera med tunna skivor kalvstek.