Halstrade Kammsmusslor med citron- och tomatrisotto

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

16-20kammusslor (beroende på storlek)
1 tsk olivolja
4 dl arborioris
1 schalottenlök finhackad
20 g smör
2 dl vitt vin
1 msk olivolja
1/2 l hönsbuljong
salt och peppar
1 citron, saft + rivet skal
100 g mascarpone
200 g små olikfärgade cocktailtomater delade på mitten
1 knippe körvel

1. Svetta ris, lök och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.
2. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i mascarpone, olivolja och tomater. Smaka av med citron, salt och peppar och avsluta med körveln.
3. Krydda kammusslorna med salt och halstra i het panna med lite olivolja i.