Klimatkompensering

Klimatkompenserade matleveranser

I led med vårt progressiva hållbarhetsarbete klimatkompenserar vi våra matleveranser från butik till dig som kund när du beställer matvaror på nätet. Våra leveranser optimeras för att bli så klimatvänliga som möjligt och de utsläpp som ändå genereras klimatkompenseras genom stöd till mer hållbara betesmarker.

Hemköp samarbetar med organisationen Zeromission där Hemköp bidrar till fler hållbara betesmarker i Mongoliet. Genom ett biståndsprojekt får herdar som deltar i initiativet ekonomisk ersättning. I förlängningen betyder det ökad ekonomisk trygghet och högre levnadsstandard för utsatta herdar. Allt detta är möjligt genom Hemköps engagemang i ett Plan Vivo projekt, där syftet är att göra det möjligt för herdegrupper att lindra trycket på lokala miljöer, förbättra biologisk mångfald, bekämpa växande fattigdom på landsbygden och att bidra till att minska utsläppen.

1280_klimat_vertical01.jpg
1280_klimat_vertical02.jpg

Zeromission är en organisation som jobbar för en framtid med noll utsläpp. De hjälper företag med klimatstrategier, klimatberäkningar och klimatkompensation. Sedan 2006 har de samarbetat med flera av Sveriges mest framsynta företag. Deras vision är att genom samarbete med företag, organisationer och projektpartners bidra till mer planetnytta. För Hemköp är det en självklar samarbetspartner som gör skillnad på riktigt.

Läs mer om Zeromissions arbete för en framtid med noll utsläpp.