Hem / Handla / Påsk som påsk ska smaka / Köttbullar är det viktigaste

”Sill? Nej, köttbullar är det viktigaste till påsk!”

Daniel Forsäng är butikschef på Hemköp Frölunda Torg och ser fram emot att fira påsk – både hemma och i butiken.

– Jag har världens bästa jobb! Och det är extra roligt runt påsk. Folk är glada och lediga, kommer in och pratar om vad de ska laga, om vi har några tips. Och det har vi såklart! I år är det ju lite speciellt och jag hoppas våra kunder ska kunna handla i god tid, så det inte blir trångt i butiken. Vi kommer pynta och göra fint som vanligt, och så blir det påsklunch med alla som jobbar.

– Hemma så är köttbullarna viktigast, absolut. Jag gör dem i ugnen så de inte ska tappa formen, det blir jättebra. Kryddpeppar i såklart. Grönkål med grädde och ägghalvor med en liten räka hör också till påskbordet. Min fru och sjuåringen äter sill, men det hoppar jag och min femåring faktiskt över. Men äggjakt kan vi inte vara utan! Vi gömmer ägg till barnen och så blir det skattkarta och leta igenom huset på morgonen. Då är det påsk!

– Om jag får ge ett tips som underlättar påskfirandet så är det att köpa färdig Janssons frestelse. Den är otroligt god och är så enkelt att bara värma. Färdig Jansson och lite pynt, sen är det klart!