Kycklingfajitas med tomatsås och sval yoghurt

4port
Tillagningstid 35-40 min


1 fp körsbärstomater (250 g)
½ gurka
½ romansallad
1 fp majs (160 g)
50 g rödlök (½–1 st)
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 fp krossade tomater (390 g)
1 tsk spiskummin
1 tsk flytande honung
½ dl potatismjöl
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
ca 600 g kycklinglårfilé
2 msk smör
1 fp tortillabröd, 8 st
2 dl turkisk yoghurt

1. Grönsaker (serveringsfat): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g) och skär ½ gurka i tärningar. Skär ½ romansallad i grova strimlor. Häll av vätskan från 1 fp majs (160 g). Lägg alla grönsakerna på fatet.

2. Tomatsås (kastrull): Hacka 50 g rödlök (ca ½-1 st). Hetta upp 3 msk olivolja i kastrullen och fräs löken, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 msk tomatpuré på medelvärme i ca 3–4 min (utan att de tar färg). Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), ½ dl vatten, 1 tsk spiskummin, 1 tsk flytande honung och ½ tsk salt. Låt puttra på låg värme i ca 15 min.

3. Kyckling (bunke + stekpanna): Blanda ½ dl potatismjöl, ¾ tsk salt, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver och 2 krm svartpeppar i bunken. Skär ca 600 g kycklinglårfilé i 3 cm stora tärningar. Blanda runt kycklingen i potatismjölblandningen. Smält 2 msk smör i pannan och stek kycklingen på hög värme 8–10 min (rör runt så det inte fastnar).

4. Ta fram 1 fp tortillabröd (8 st) och 2 dl turkisk yoghurt. Fyll bröden med grönsakerna, kycklingen, tomatsåsen och yoghurten.

Smaklig måltid!