Kycklingrullader med getost och rostad salladslök

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter 

500 g minutfiléer av kyckling
100 g getost
4 skivor bacon
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
3 dl vispgrädde
ev soltorkade tomater
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
TILLBEHÖR
600 g potatis
1 citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
1 knippe timjan, grovhackad
4 salladslökar
1 msk olivolja
 
1. Banka ut filéerna lätt, krydda med salt och peppar. Lägg en bit getost i varje filé, rulla ihop och linda en skiva bacon runt. Fäst med tandpetare.
2. Bryn rulladerna i olja runt om, häll på vatten och buljongtärning, sjud ca 10 min. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan. Häll grädde i pannan och koka ihop till krämig konsistens, smaka av med salt och peppar.
3. Koka potatisen mjuk, stöt sönder och smaka av med citron, olivolja, timjan, salt och peppar.
4. Dela vårlöken på längden, stek gyllenbrun i olja, krydda med salt och peppar.
5. Värm rulladerna i såsen och servera. Toppa ev med strimlade soltorkade tomater.