Kycklingschnitzel med rostade morötter & wokad kålsallad

4 portioner
Tillagning: ca 30 minuter


KYCKLINGSCHNITZEL
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
½ dl vetemjöl
2 ägg, lättvispade
2 dl pankoströbröd
100 g smör

WOKAD KÅLSALLAD
¼ huvud rödkål, tunt strimlad
¼ huvud savoykål, tunt strimlad
1 schalottenlök, finstrimlad
1 knippe persilja, grovhackad
2 msk rödvinsvinäger
½ dl rapsolja
salt och svartpeppar
2 dl kokt rött ris
1 citron

1. Sätt ugnen på 220°.
2. Banka ut kycklingfiléerna mellan t.ex. plastfilm, krydda med salt och svartpeppar.
3. Vänd sedan kycklingen i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
4. Stek i smör 3–4 min på var sida.
5. Stek kål och lök i olja, smaka av med salt, svartpeppar och vinäger och avsluta med att vända i ris och persilja.
6. Servera schnitzeln med kålsallad och citron på sidan.