MSC-märkt är inte bara god fisk, det är även garanterat hållbart! 

 

De närmaste veckorna väjer vi på Hemköp att lyfta fram goda fiskrätter lagade med fisk från hållbara bestånd.

MSC-märkningen gör det lätt för dig som konsument att handla hållbart. MSC driver ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att främja hållbara fiskemetoder och bidra till levande hav.

Hemköp har flera butiker med MSC-märkta kyldiskar och varumärken som Garant har flera produkter i sitt sortiment med MSC-märkningen, bl.a. tonfisk, kaviar, räkor, musslor, torsk och hummer.

Numera kan du till och med spåra din Garant tonfisk, varifrån i världen den kommer, vilka fångstmetoder som användes vid fisketillfället, ja ända ner till kaptenen på fartyget! På Garantskafferiet kan du som konsument gå in, lägga in produktkoden och få veta allt om fisken du köper!

 

MSC och den svenska mästerkocken Sandra Mastio bjuder in till fest med en rad olika fiskrecept.

 

Tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver
Vad sägs om att överraska familj, vänner och smaklökar med en smarrig tonfiskpizza till middag? Spana in när mästerkocken Sandra Mastio skapar fiskmagi i köket med MSC-märkt tonfisk.

 

Fiskburgare med citron, fetaost och rödlök
Att göra gott i havet samtidigt som du lagar goda fiskrätter i köket går både fort och enkelt! Titta här när Sandra Mastio bjuder på ett lättlagat recept med MSC-märkt fiskburgare som tar under halvtimmen att göra. Smaklig spis! 

 

Fishtacos med syrlig rödkålsallad och ärttzatziki
Torsk på tacos? Givet! Då tycker vi att du ska testa något nytt! Här ser du mästerkocken Sandra Mastios lättlagade tacosrecept på MSC-märkt torsk med en syrlig rödkålssallad och ärttzatziki. Mums!