Lammgryta med kikärtor

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter + 1 timme koktid

600 g lammgrytbitar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 påse saffran
1 citron
1 förp kokta kikärtor, ca 400g
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 aubergine
4 portioner kokt couscous
1–2 dl matlagningsyoghurt

1. Skala och hacka lök och vitlök och och svetta den mjuk i olja i en gryta. Bryn köttet i en stekpanna, lägg det och löken i grytan. Tillsätt kryddorna, häll i vatten så att det täcker. Låt småkoka 50 min.
2. Riv citronskalet och pressa ur saften. Tillsätt kikärtorna och citronen. Sjud ytterligare 15 min.
3. Skiva och stek auberginen i olivolja. Servera grytan med aubergine, couscous och yoghurt.